Nitrogen fertilizers with Calcium and Sulphur

Alte forme de Azot

Contactați-ne!

Nutriția adecvată și integrată a plantelor, este cheia robusteței și productivității ridicate a culturilor în agricultura modernă.

Din totalul de nutrienți necesari plantelor, azotul, calciul și sulful sunt cele mai fundamentale și sunt vitale pentru dezvoltarea culturilor și maximizarea recoltelor acestora.

Azotul (N), mai mult decât orice alt nutrient, este implicat în funcțiile vitale de creștere și producție. Ca componentă a clorofilei, este implicată în procesul de fotosinteză și producerea de carbohidrați. Ca element structural al aminoacizilor, proteinelor si acizilor nucleici, joaca un rol cheie in toate procesele metabolice, in reproducere si, in final, in cresterea si randamentul culturilor.

Calciul (Ca) cu prezența sa în toate părțile în curs de dezvoltare ale plantelor, promovează creșterea robustă a rădăcinilor și lăstarilor. În același timp, participarea sa ca element structural al pereților celulari și al membranelor, asigură susținerea plantei și capacitatea acesteia de a schimba elemente cu mediul. Adecvarea Calciului la toate stadiile critice de crestere, joaca un rol cheie in dezvoltarea culturii, asigura o buna inflorire si intarire a fructelor si mareste caracteristicile cantitative si calitative ale productiei finale.

Sulful (S), este unul dintre cei mai importanți nutrienți în creșterea și randamentul culturilor. Rolul său este dublu. Participă direct, ca element în nutriția plantelor, dar contribuie și la aportul și utilizarea altor nutrienți. Crește absorbția și utilizarea azotului de către plante, solubilizează și pune la dispoziție fosforul și oligoelementele, promovează creșterea rădăcinilor, îmbunătățește producția de proteine ​​și carbohidrați și îmbunătățește calitatea produselor.

SulfoCan® sunt îngrășăminte cu azot de top, care încorporează toate cele mai recente date de cercetare privind nutriția plantelor. Acestea combină, într-un mod excelent, cele două forme asimilabile de Azot, cu Calciul și Sulful, creează sinergii între ele și maximizează absorbția și utilizarea lor de către plante, crescând randamentele culturilor.

Metoda lor specială de producție optimizează disponibilitatea nutrienților în mediul rădăcină, în timp ce capacitatea lor unică de a furniza plantelor forme asimilabile de nutrienți, în toate etapele de creștere, îmbunătățește nutriția, promovează creșterea rădăcinilor și lăstarilor, îmbunătățește fotosinteza și metabolismul plantelor și crește productivitatea lor. Metoda lor specială de producție optimizează disponibilitatea nutrienților în mediul radicular, în timp ce capacitatea lor unică de a furniza plantelor forme asimilabile de nutrienți, în toate etapele de creștere, îmbunătățește nutriția, promovează creșterea rădăcinilor și a lăstarilor, îmbunătățește fotosinteza și metabolismul plantelor și crește productivitatea acestora.

 

Pentru mai multe informații despre azot și importanta acestuia

 Azotul

Azotul, apa, carbonul, oxigenul și hidrogenul sunt elemente nutritive fundamentale pentru viața în general și pentru fiecare ființă vie în natură. În cazul plantelor, azotul este mai implicat decât orice alt nutrient în formarea corpului plantei și funcțiile vitale ale dezvoltării și producției. Ca si componentă a clorofilei, este implicată în procesul de fotosinteză și producerea de carbohidrați, care constituie baza lanțului alimentar și singurul motiv pentru care oamenii au dezvoltat agricultura. Ca element structural al aminoacizilor, proteinelor și acizilor nucleici, azotul are un rol pivot în conversiile energetice, reproducerea plantelor de-a lungul timpului și în creșterea și randamentul culturilor. Lipsa de azot duce la un sol mai puțin fertil, la scaderea creșterii, la degradarea prematură a plantelor, la reducerea producției și la o calitate mai slabă. Excesul sau duce la vulnerabilitatea bolilor și condițiilor de mediu, întârzie înflorirea, reduce numarul fructelor, întârzie maturarea și dăunează producției. Furnizarea suficientă și gestionarea rațională a azotului sunt factorii cei mai importanți pentru sănătatea și productivitatea culturilor din agricultura contemporană.

 Surse de azot pentru plante

Azotul este cel mai abundent gaz atmosferic și ocupă 78% din volumul total al atmosferei. Acesta variază de la 0,05 la 0,4% pe stratul de suprafață al pământului și se găsește aproape integral în formă organică. În ciuda faptului că culturile se dezvoltă într-un mediu cu o abundență de azot, plantele – cu excepția leguminoaselor – nu pot absorbi și utiliza azotul atmosferic. Ele nu pot utiliza azotul organic în sol decât dacă a fost deja descompus și transformat în forme absorbabile. Acesta este motivul pentru care lipsa de azot este cea mai frecventă deficiență nutrițională în culturi și principalul factor care împiedică randamentele mari. Gestionarea rațională a azotului și aprovizionarea suficientă cu acesta a culturilor a fost o preocupare de bază a practicilor agricole de-a lungul timpului, a fost un catalizator în dezvoltarea sistemelor de recoltare și este direct legată de dezvoltarea agriculturii din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

 Absorbția Νitrogenului

Plantele absorb azotul din sol sub formă de nitric (ΝΟ3-Ν) și sub formă de amoniacal (ΝΗ4-Ν) . Nitrogenul amoniacal formează legături puternice cu solul și este absorbit de rădăcinile plantelor pe măsură ce cresc și vin în contact cu particulele de sol. Azotul nitric se mișcă liber în sol, se apropie de rădăcini și este absorbit de plante prin apa din sol. Este crucial ca ambele forme de azot să fie prezente în sol pentru ca culturile să aibă o dezvoltare sănătoasă, pentru un randament crescut și pentru o calitate mai bună a producției.
SulfoCan Nitro 24-0-0 (14) +11CaO

SulfoCan Nitro® este un îngrășământ cu azot de înaltă calitate care combină într-un raport echilibrat (50:50) efectul rapid al azotului (NO3) și disponibilitatea extinsă a azotului amoniacal (NH4), cu multiplele beneficii agricole ale calciului.

Prezența simultană a Azotului Nitric și Amoniacal în sol, asigură nutriția lină a culturii cu Azot, atât în ​​stadiile incipiente de vegetație și înflorire, cât și în etapele ulterioare ale rodului și dezvoltării fructelor.

Sursă excelentă de Calciu (Ca) absorbabil pentru plante, contribuie la dezvoltarea unui sistem radicular puternic și a unei vegetații robuste, promovează o înflorire bogată și o bună polenizare și asigură recolte ridicate și de calitate.

Sulful (S) pe care îl conține, este ușor disponibil în cultură și îmbunătățește absorbția azotului amoniacal, promovează creșterea sistemului radicular, crește aportul de fosfor și oligoelemente și participă la formarea proteinelor și compușilor aromatici, îmbunătățind caracteristicile cantitative și calitative ale producției.

Combinând, într-un raport ideal, Azotul, Calciul și Sulful, SulfoCan Nitro® este cea mai bună alegere pentru fertilizarea de top a cerealelor de iarnă, dar și a tuturor culturilor din toate tipurile de sol.

Azot (Ν) Azot amoniacal (NH4) Azot nitric (NO3) Sulf (SO3) Calcium (CaO) Bor (B)
24%
11,8%
12,2%
14%
11%

SulfoCan Borax 24-0-0 (14) +11CaO +0,3B

SulfoCan Borax® este un îngrășământ cu azot de calitate superioară, care a fost creat pentru aprovizionarea eficientă a culturilor cu azot, calciu, sulf și bor.

Rația echilibrată (50:50) dintre Azotul Nitric și Amoniacal, oferă o nutriție integrată a culturii cu ambele forme de Azot, susținând în mod ideal formarea unei vegetații robuste, înflorire bogată și fructificare ridicată.

Calciul (Ca) pe care îl conține, promovează crearea sistemului radicular și a suprafeței robuste a frunzelor, îmbunătățește înflorirea și întărirea fructelor și crește dimensiunea, greutatea și fermitatea fructului.

Borul (B), crește înflorirea și fertilitatea florilor, îmbunătățește întărirea fructelor și contribuie la producerea și mișcarea carbohidraților, îmbunătățind caracteristicile cantitative și calitative ale producției.

Furnizarea de sulf (S) direct asimilabil culturii, afectează creșterea sistemului radicular, stimulează sinteza proteinelor și a altor compuși azotați importanți, crescând în același timp absorbția și utilizarea azotului, fosforului și oligoelementelor de către plante și maximizează fertilizarea. eficienta si randamentele.

SulfoCan Borax® este cea mai bună alegere pentru a răspunde nevoilor culturilor care sunt urmărite cu producții de înaltă calitate, precum arboricultura și legumele.

Azot (Ν) Azot amoniacal (NH4) Azot nitric (NO3) Sulf (SO3) Calcium (CaO) Bor (B)
24%
11,8%
12,2%
14%
11%
0,3%

SulfoCan® sunt îngrășăminte cu azot de înaltă calitate, care au fost dezvoltate pentru a furniza eficient culturii cu azot complet asimilabil și pentru a satisface nevoile acestora de calciu și sulf.

În fiecare granulă, ele combină echilibrat (50:50) acțiunea rapidă a azotului (NO3) cu disponibilitatea prelungită a azotului amoniacal (NH4), și acoperă într-un mod excelent, atât nevoile imediate, cât și pe termen lung. a culturilor.

Azotul Nitric este absorbit imediat de rădăcini, acoperind nevoile curente ale plantelor, în timp ce Azotul Amoniacal este absorbit treptat, oferind o nutriție suficientă și prelungită a culturii pentru o perioadă lungă de timp.

Calciul (Ca) al SulfoCan® este conținut sub formă de sare sulfat. In acest fel asigura aprovizionarea imediata a plantelor cu cantitati suficiente de Calciu asimilat, si in acelasi timp escaladeaza aprovizionarea culturii, acoperind nevoile acesteia in etapele ulterioare de fructificare. Astfel, ele contribuie la crearea unui sistem radicular bogat și a unei zone robuste a frunzelor, sporesc înflorirea și întărirea fructelor și măresc caracteristicile cantitative și calitative ale producției.

Sulful (S) este conținut sub formă de anion sulfat (SO42-) și este ușor disponibil din cultură, spre deosebire de sulful elementar și organic, care trebuie să sufere conversie microbiană pentru a putea fi absorbit de plante.

Aplicarea timpurie a SulfoCan® promovează o bună stabilire a culturii în sol, contribuie la dezvoltarea unui sistem radicular robust și a unei vegetații bogate și îmbunătățește apărarea plantelor împotriva agenților patogeni și a condițiilor nefavorabile de mediu. Aplicațiile târzii cresc înflorirea, îmbunătățesc întărirea fructelor și asigură creșterea fructelor.

O aprovizionare suplimentară cu Bor (B) culturilor, în special în arboricultură și horticultură, previne orice deficiență a acestui element, stimulează producerea de substanțe metabolice și circulația glucidelor și favorizează dezvoltarea vegetației și a fructificării, crescând semnificativ recoltele.

O aprovizionare suplimentară cu Bor (B) culturilor, în special în arboricultură și horticultură, previne orice deficiență a acestui element, stimulează producerea de substanțe metabolice și circulația glucidelor și favorizează dezvoltarea vegetației și a fructificării, crescând semnificativ recoltele.